Prowadzący
Ola Kołodziejczak
Dietetyk, z pasją i miłością do gotowania. Uwielbia gotować wraz z dziećmi, uczyć ich zdrowych nawyków i wyborów żywieniowych. Prowadzi własną Poradnię Dietetyczną „Za słodko Za słono”, dla swoich pacjentów przygotowuje przepyszne jadłospisy dostosowane pod różne jednostki chorobowe oraz redukcyjne.Na swojej (FB@zaslodkozaslono)stronie dzieli się smacznymi zdrowymi przepisami oraz ciekawostkami dietetycznymi.
Tamuna Kiladze
Pochodząca z Tibilisi Gruzinka, która od 3 lat mieszka w Poznaniu. Przez swoją gościnność i pasję do kuchni gruzińskiej zaraża wszystkich chęcią do wspólnego biesiadowania. Gotuje tradycyjnie, domowo i bardzo smacznie, opowiadając swoim gościom o tradycji dań kuchni gruzińskiej. Obecnie pracuje w gruzińskiej restauracji w Poznaniu i podróżuje po Polsce prowadząc warsztaty.
Przemysław Ignaszewski
Jeszcze kilka lat temu jego ulubioną aktywnością było wyciskanie dziury w kanapie, połączone z wyścigowym pożeraniem fast foodów. Pewnego dnia obudził się ze snu oblanego tłuszczem, na poduszce z hamburgera i postanowił zmienić swoje życie. Poprzez krótsze dystanse, półmaratony i maratony odnalazł się w ultramaratonach. Od 3 lat prowadzi bloga www.vegenerat-biegowy.pl, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi oraz osiągnięciami sportowymi.
Tomasz Grabski
Główny Szef Kuchni Unilever Food Solutions na Europę Centralno-Wschodnią. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Kucharz z pasją i zamiłowaniem, który wierzy, że „poprzez gotowanie można sprawiać ludziom przyjemność oraz uzyskać satysfakcję z tego, co się robi”. Swoją wielką, życiową podróż kulinarną rozpoczął mając niespełna 21 lata, wyjazdem do Francji, gdzie poznawał tajniki rustykalnej kuchni francuskiej. Przez kolejne lata zdobywał doświadczenia w wielu restauracjach i regionach Francji. Swoją wiedzę rozwijał także dzięki stażom i szkoleniom, między innymi w Tajlandii, Grecji i Hiszpanii. Brał udział w konkursach kulinarnych w Polsce i za granicą między innymi na Kubie czy São Paulo. Z szacunkiem traktuje tradycje kulinarne i z pokorą zdobywa nową wiedzę.
Wojtek Świątek
współzałożyciel The Kitchen-studio kulinarne. Specjalista od dań kuchni azjatyckiej oraz owoców morza. Chef kuchni z długoletnim doświadczeniem w prestiżowych restauracjach takich jak hotel Sheraton w Poznaniu czy restauracja Piano Bar. Gotował z szefami kuchni z różnych zakątków świata. Z pasją prowadzi warsztaty kulinarne, przekazując uczestnikom dużo ciekawej wiedzy i sposobów na przygotowanie pysznych dań.
Krystian Szopka
Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.
Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi.Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .
Wychowanek szkoły gastronomicznej w Pniewach gdzie do dnia dzisiejszego przekazuje uczniom tej szkoły swoją wiedzę i umiejętności .
Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m.in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Primerba cup. Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu
Pasjonat warsztatów i wspólnego gotowania, współwłaściciel projektu kulinarnego ,,The Kitchen – studio kulinarne ” Miejsce spotkań ludzi z pasją do gotowania, projekt łączący warsztaty kulinarne, szkolenia, prezentacje produktowe, promocje produktów, sesje zdjęciowe dla firm.