PYRY PO INDYJSKU z Tapim Sharma/12.04/g.18.00

230,00 

Zapraszamy na warsztaty z domowej kuchni indyjskiej w odsłonie po Poznańsku 🙂 Wykorzystamy pyry do naszych dań i przygotujemy mnóstwo pysznych potraw! Tapi jak zwykle z dużą dawką poczucia humoru doprawi nasze warsztaty orientalnymi przyprawami i pokaże jak w łatwy prosty i bezmięsny sposób przygotować dania rodem z Indii. Będzie indyjskie pieczywo, dużo sosów i dipów oraz jednogarnkowe rozgrzewające dania.

Menu:

  • aloo parantha + cucumber raita– czyli indyjski chlebek z ziemniakami z jogurtowym dipem
  • curry jeera aloo – indyjskie curry z ziemniaków
  • aloo bonda – tradycyjna przekąska street food z Mumbaju
  • aloo pakora – street food prosto z Punjabu
  • aloo chaat – street food prostu z ulic Delhi
  • dip z kolendry i chilli

Prowadzący:

Tapi Sharma-

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

“Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania

Brak w magazynie

SKU: 14 Kategoria:

Opis

Zapraszamy na warsztaty z domowej kuchni indyjskiej w odsłonie po Poznańsku 🙂 Wykorzystamy pyry do naszych dań i przygotujemy mnóstwo pysznych potraw! Tapi jak zwykle z dużą dawką poczucia humoru doprawi nasze warsztaty orientalnymi przyprawami i pokaże jak w łatwy prosty i bezmięsny sposób przygotować dania rodem z Indii. Będzie indyjskie pieczywo, dużo sosów i dipów oraz jednogarnkowe rozgrzewające dania.

Menu:

  • aloo parantha + cucumber raita– czyli indyjski chlebek z ziemniakami z jogurtowym dipem
  • curry jeera aloo – indyjskie curry z ziemniaków
  • aloo bonda – tradycyjna przekąska street food z Mumbaju
  • aloo pakora – street food prosto z Punjabu
  • aloo chaat – street food prostu z ulic Delhi
  • dip z kolendry i chilli

Prowadzący:

Tapi Sharma-

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

“Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „PYRY PO INDYJSKU z Tapim Sharma/12.04/g.18.00”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *