Opis
Paweł Ludek Szef kuchni restauracji „Olenderskie Smaki” w kompleksie Olandia
Miłośnik dobrego jedzenia i historii. Rodowity Wielkopolanin, od ponad 26 lat związany z gastronomią. Uczestnik i laureat wielu konkursów kulinarnych. Promotor kulinarnego dziedzictwa regionu, członek Slow Food Wielkopolska. Współorganizator festiwalu Ras rodzimych organizowanego w kompleksie Olandia i wielu innych wydarzeń promujących kulinarne tradycje Wielkopolski, jak Targi ” Smaki Regionów”, wydarzenia organizowane przez Ogólnopolski Cech Rzeźników, Wędliniarzy i Kucharzy oraz Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego. Organizator oraz uczestnik wielu szkoleń dla nauczycieli, uczniów szkół gastronomicznych oraz kucharzy mających zaszczepić w nich kulinarną miłość do regionu w nowoczesnej formie, ale z poszanowaniem tradycji oraz ekologii.
Sam o sobie mówi” Jak to kiedyś powiedziała moja znajoma jestem uśmiechniętym wędrowcem, szukającym nowych smaków.” Moją kuchnie charakteryzuje wielka miłość do gotowania oraz nieustanna chęć odkrywania nowych smaków i łączenia ich z kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa. Cenie tradycję, ale lubię nadać jej nowoczesny sznyt.
Uwielbiam pokazywać swoim gościom produkty z okolicy, od przyjaciół, którzy podobniej jak ja wyznają szacunek do produktu oraz cenią naturalne, zdrowe produkty i chętnie o nich opowiadają oraz transparentnie pokazują swój warsztat, bo nie mają nic do ukrycia
Cenie spotkania z gośćmi, podczas których wspólnie możemy próbować oraz dobierać składniki do ich wyjątkowych oraz ważnych wydarzeń.
Ważny jest dla mnie rozwój, dlatego nie boję się szkoleń i ciągle poszerzam swoje horyzonty na licznych szkoleniach oraz konkursach, gdyż stojąc w miejscu się cofamy …
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.