Opis
Chcesz, nauczyć się przygotowywać najprawdziwsze francuskie makaroniki! Kurs ten pozwoli uczestnikom zapoznać się z technologią produkcji makaroników (jak prawidłowo powinien przebiegać proces ich przygotowania) oraz w jaki sposób przygotować ganach z wykorzystaniem czekolad, owoców oraz przypraw- ziół.
– Omówienie i przedstawienie różnic między bezą włoską, francuską oraz szwajcarską
– Jakie barwniki i w jaki sposób je aplikować
– Przygotowanie ganachu
– Podsumowanie
Menu
Na szkoleniu zostanie zaprezentowane pięć kolorów makaroników, do których sporządzimy pięć różnych smaków ganachu:
– biała czekolada – pistacja – sól
– czekolada mleczna z herbatą herbata Earl Grey
– biała czekolada – wanillia
– czekolada deserowa – czarna porzeczka
– pomarańcza, czekolada mleczna
Prowadzący:
Michał Kleiber -z branżą cukierniczą związany od roku 1993. Doświadczenie zdobywał, podejmując zawód cukiernika, następnie technologa, by dotrzeć do miejsca, w którym realizuje swoje pasje. Obecnie związany z Akademią Czekolady Callebaut, w której rodzą się jego autorskie pomysły. Jako profesjonalista- wiążąc wyobraźnię i niesamowite poczucie smaku- tworzy produkty, których znakiem rozpoznawczym są zamiłowanie do piękna i minimalizmu. Czekoladowe inspirację powstające pod jego okiem, budzą zmysły i dają gwarancję wyjątkowego smaku oraz zachęcają do delektowania się czekoladową chwilą.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.