PÓŁKOLONIE KULINARNE/ZIMA 2024/TURNUS 1/ 12-16.02

1 190,00 

PÓŁKOLONIE KULINARNE W FERIE ZIMOWE 2024 POZNAŃ

Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku od 7-14 lat na kulinarną podróż dookoła świata podczas FERII ZIMOWYCH 2024r. 

Ferie w mieście nie będą nudne!

Podczas tygodniowego turnusu dzieci w najnowocześniejszym i największym studiu kulinarnym w Wielkopolsce przeżyją niesamowitą przygodę kulinarną poznając smaki różnych kontynentów.

Codziennie pod okiem szefów kuchni przygotują 3 dania z najróżniejszych kuchni świata.


Oprócz zajęć kulinarnych dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców
poszczególnych krajów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą
uczestniczyły w kursie z wiedzy o danym kraju. 


W programie:

  • PONIEDZIAŁEK

FRANCJA

  • Croissant własnej roboty z serem i warzywami oraz z kremem daktylowym
  • Strogonow z kurczaka, suflet ziemniaczany
  • Crepes suzette- naleśniki z sosem pomarańczowym

 

  • WTOREK

WŁOCHY

  • Pizza różne smaki
  • Gnocchi z parmezanem i pesto bazyliowym
  • Canoli z kremem i pistacjami

 

  • ŚRODA

JAPONIA

  • Sushi- łosoś, paluszki, krabowe, warzywa
  • Ramen z makaronem i jajkiem
  • Smażone banany

 

  • CZWARTEK

SZWECJA

  • Smörgåstårta- szwedzki tort kanapkowy- na słono
  • Ziemniaki Hasselback i klopsiki z sosem żurawinowym
  • Cynamonki

 

  • PIĄTEK

GRECJA

  • Pita z kurczakiem i warzywami + tzatziki
  • Mussaka
  • Konkurs cukierniczy

Jako jedyne studio kulinarne w Poznaniu przewidujemy podział na grupy na zajęciach wg. wieku 7-10 lat i 11-14 lat. (zależy to od wieku zgłoszonych dzieci na dany turnus)

Dzieci poznają:

techniki kulinarne, zasady posługiwania się nożem i akcesoriami kuchennymi

-poznają nowe smaki, tekstury i łączenie smaków- przekonamy do nowych smaków nawet największego niejadka

Podczas zajęć zapewniamy:
– opiekę kucharzy i prowadzących animatorów przez cały czas trwania zajęć
– udział we wszystkich zajęciach i warsztatach
– certyfikat uczestnictwa w półkoloniach i opis posiadanych umiejętności po całym
   kursie
– teczkę z przepisami i wspólnym zdjęciem
– nagrody dla uczestników za zbieranie punktów w quizach na temat wiedzy danych
   krajów
– udostępnienie strojów i akcesoriów kuchennych niezbędnych w kuchni
– dostępność dobrej jakości, świeżych składników. Gotujemy tylko z naturalnych
  produktów bez sztucznych dodatków.
– aktywną organizację czasu, również zajęcia plastyczne podczas trwania półkolonii
– śniadanie, obiad i podwieczorek przygotowane każdego dnia własnoręcznie przez
  dzieci pod opieką prowadzących 
– woda i herbatka dostępna przez cały dzień

+ prosimy wyposażyć dzieci w 2 pojemniki na żywność.

Czas trwania:
Zajęcia odbywają się w godzinach 9.00-15.00, jest też możliwość przyprowadzenia
dzieci już od 8.00 i odebrania o 16.00. Dodatkowe godziny od rana i po zajęciach (8.00-9.00 oraz 15.00-16.00) nie są dodatkowo płatne, jednak należy zgłosić to min. dzień wcześniej u organizatora
 

Cena za turnus:
1190zł/dziecko 

Przy zakupie na miejscu w studiu The Kitchen cena za osobę 1100 zł za turnus. Prosimy o kontakt telefoniczny w celu umówienia się na przyjazd 🙂

Zapisy i informacje:
Tel. 535 355 047
E-mail: studio@thekitchenstudio.pl
www.thekitchenstudio.pl

JESTEŚMY ZGŁOSZENI DO BAZY WYPOCZYNKU – Wystawimy FV jeżeli ubiegasz się o zwrot z zakładu pracy.


 Dzieci mają zapewnione ubezpieczenie w ramach ogólnego
ubezpieczenia The Kitchen-studio kulinarne. Wszelkie inne dodatkowo
informacje dostępne u organizatora.

Brak w magazynie

Opis

PÓŁKOLONIE KULINARNE W FERIE ZIMOWE 2024 POZNAŃ

Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku od 7-14 lat na kulinarną podróż dookoła świata podczas FERII ZIMOWYCH 2024r. 

Ferie w mieście nie będą nudne!

Podczas tygodniowego turnusu dzieci w najnowocześniejszym i największym studiu kulinarnym w Wielkopolsce przeżyją niesamowitą przygodę kulinarną poznając smaki różnych kontynentów.

Codziennie pod okiem szefów kuchni przygotują 3 dania z najróżniejszych kuchni świata.


Oprócz zajęć kulinarnych dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców
poszczególnych krajów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą
uczestniczyły w kursie z wiedzy o danym kraju. 


W programie:

  • PONIEDZIAŁEK

FRANCJA

  • Croissant własnej roboty z serem i warzywami oraz z kremem daktylowym
  • Strogonow z kurczaka, suflet ziemniaczany
  • Crepes suzette- naleśniki z sosem pomarańczowym

 

  • WTOREK

WŁOCHY

  • Pizza różne smaki
  • Gnocchi z parmezanem i pesto bazyliowym
  • Canoli z kremem i pistacjami

 

  • ŚRODA

JAPONIA

  • Sushi- łosoś, paluszki, krabowe, warzywa
  • Ramen z makaronem i jajkiem
  • Smażone banany

 

  • CZWARTEK

SZWECJA

  • Smörgåstårta- szwedzki tort kanapkowy- na słono
  • Ziemniaki Hasselback i klopsiki z sosem żurawinowym
  • Cynamonki

 

  • PIĄTEK

GRECJA

  • Pita z kurczakiem i warzywami + tzatziki
  • Mussaka
  • Konkurs cukierniczy

Jako jedyne studio kulinarne w Poznaniu przewidujemy podział na grupy na zajęciach wg. wieku 7-10 lat i 11-14 lat. (zależy to od wieku zgłoszonych dzieci na dany turnus)

Dzieci poznają:

techniki kulinarne, zasady posługiwania się nożem i akcesoriami kuchennymi

-poznają nowe smaki, tekstury i łączenie smaków- przekonamy do nowych smaków nawet największego niejadka

Podczas zajęć zapewniamy:
– opiekę kucharzy i prowadzących animatorów przez cały czas trwania zajęć
– udział we wszystkich zajęciach i warsztatach
– certyfikat uczestnictwa w półkoloniach i opis posiadanych umiejętności po całym
   kursie
– teczkę z przepisami i wspólnym zdjęciem
– nagrody dla uczestników za zbieranie punktów w quizach na temat wiedzy danych
   krajów
– udostępnienie strojów i akcesoriów kuchennych niezbędnych w kuchni
– dostępność dobrej jakości, świeżych składników. Gotujemy tylko z naturalnych
  produktów bez sztucznych dodatków.
– aktywną organizację czasu, również zajęcia plastyczne podczas trwania półkolonii
– śniadanie, obiad i podwieczorek przygotowane każdego dnia własnoręcznie przez
  dzieci pod opieką prowadzących 
– woda i herbatka dostępna przez cały dzień

+ prosimy wyposażyć dzieci w 2 pojemniki na żywność.

Czas trwania:
Zajęcia odbywają się w godzinach 9.00-15.00, jest też możliwość przyprowadzenia
dzieci już od 8.00 i odebrania o 16.00. Dodatkowe godziny od rana i po zajęciach (8.00-9.00 oraz 15.00-16.00) nie są dodatkowo płatne, jednak należy zgłosić to min. dzień wcześniej u organizatora
 

Cena za turnus:
1190zł/dziecko 

Przy zakupie na miejscu w studiu The Kitchen cena za osobę 1100 zł za turnus. Prosimy o kontakt telefoniczny w celu umówienia się na przyjazd 🙂

Zapisy i informacje:
Tel. 535 355 047
E-mail: studio@thekitchenstudio.pl
www.thekitchenstudio.pl

JESTEŚMY ZGŁOSZENI DO BAZY WYPOCZYNKU – Wystawimy FV jeżeli ubiegasz się o zwrot z zakładu pracy.


 Dzieci mają zapewnione ubezpieczenie w ramach ogólnego
ubezpieczenia The Kitchen-studio kulinarne. Wszelkie inne dodatkowo
informacje dostępne u organizatora.

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „PÓŁKOLONIE KULINARNE/ZIMA 2024/TURNUS 1/ 12-16.02”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *