Zapraszamy na ABC STEKÓW, nie zabraknie dobrego mięsa i wina przy wspólnym gotowaniu.
Na warsztatach dowiecie się jak wybrać wołowinę na steki, gdzie ją kupić i czy musi być dojrzewająca by osiągnąć najlepszy smak? Poznacie techniki obróbki oraz poznacie różne stopnie wysmażenia steków. Zobaczycie, że dobry stek da się przygotować w domowych warunkach, przy użyciu kilku sztuczek i termometru. Po warsztatach z Krystianem Szopką temat steków nie będzie Wam już obcy.
Menu:
- Antrykot z masłem ziołowym, zapiekane ziemniaki z grzybami, szalotka duszona w occie balsamico
- Polędwica wołowa, dynia hokkaido z chili i śmietana kokosową, liście pak choy w tempurze
- Stek z biodrówki jagnięciny nowozelandzkiej marynowany w rozmarynie, karmelizowana pietruszka, puree z pieczonego buraka
Prowadzący:
Krystian Szopka
Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.
Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi. Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .
Najnowsze komentarze