KUCHNIA WIELKOPOLSKA Z NOWYM SPOJRZENIEM/CHEF ADAM LELEWER Z OSTOI CHOBIENICE/25.10/g.18.00

290,00 

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z zastępcą chefa kuchni Ostoi Chobienice. Specjalnie dla naszych Warsztatowiczów i na liczne zapytania przedstawiać Wam będziemy sylwetki nowych prowadzących chefów kuchni, którzy w oparciu o rozmowę z nami przygotują autorskie i nowe menu na warsztaty dla naszego studia kulinarnego.

Zapraszam serdecznie na WARSZTATY Z KUCHNI WIELKOPOLSKIEJ Z NOWYM SPOJRZENIEM.

Podczas spotkania poznacie standardy pracy chefa Adama, poznacie wiele technik kulinarnych, dowiecie się gdzie znaleźć dobrej jakości produkty i jak przygotować dania by również bez specjalnie wyposażonej kuchni restauracyjnej poradzić sobie w warunkach domowych.  Na szkolenie zapraszamy zarówno amatorów jak i kucharzy z innych placówek gastronomicznych. Pod okiem chefa Adama będziecie mogli doskonalić swój warsztat pracy, poznać wiele kulinarnych wskazówek oraz zwieńczyć swoją pracę smakiem waszych dań.

Pierwsze spotkanie poświęcimy zapomnianej KUCHNI WIELKOPOLSKIEJ oraz nowemu spojrzeniu na ten temat. Wspólnymi siłami z chefem Adamem przygotujecie tradycyjne, a jednak w nowoczesnej odsłonie dania, które z pewnością będą stałym elementem w Waszym menu 🙂 Porozmawiamy o sezonowości, produktach oraz ziołach dostępnych na wyciągnięcie ręki w lasach czy domowych ogródkach.

Menu:

  • Leberka z kaczej wątróbki, marynowany burak, puree śliwkowe, podpłomyk
  • Plyndze, polędwica z dorsza, puree z groszku i mięty, dzikie zioła.
  • Babka nasączona rumem, śmietana, konfitura z moreli i brzoskwiń.

Adam Lelewer – Zastępca Szefa Kuchni Ostoi Chobienice.

Podróż kulinarną rozpoczął od szkoły gastronomicznej w Sulechowie. Jako uczeń praktykował w Hugo Poznań, gdzie później pracował i awansował do stanowiska zastępcy Szefa Kuchni.

W między czasie dokształcał się na stażach u Dariusza Barańskiego w Concept 13 i Koneser Grill Piotra Wójcika, uczestniczył w Omnivore World Tour Paris.

Kolejnym przystankiem stała się Muga z Arturem Skotarczykiem na czele. Tu również znalazł się czas na staże. Gotował w Chateu De La Tour  w Bordeaux i w The Jane ** pod okiem Sergio Hermanna.

Dalszą wiedzę zdobywał w L’enfant Terrible, gdzie pracował jako  Zastępca szefa kuchni Michała Brysia.

Następnym miejscem jego kreacji kulinarnej był  Hotel – restauracja Navigator w Zbaszyniu, gdzie był Szefem kuchni, ciągle dokształcając się, jak choćby w sztuce piekarniczej od Michała Palety.

Obecnie jako zastępca szefa kuchni w Ostoi Chobienice odpowiada za Restaurację Rządcówka.

Na co dzień w swojej kuchni kieruje się prostotą, komponując dania z produktów sezonowych i regionalnych wykorzystując przy ich tworzeniu dziko rosnące rośliny. W codziennej pracy nad kartą menu uwielbia tworzyć desery, które stają się słodkim zwieńczeniem przygody przy stole.

3 w magazynie

Opis

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z zastępcą chefa kuchni Ostoi Chobienice. Specjalnie dla naszych Warsztatowiczów i na liczne zapytania przedstawiać Wam będziemy sylwetki nowych prowadzących chefów kuchni, którzy w oparciu o rozmowę z nami przygotują autorskie i nowe menu na warsztaty dla naszego studia kulinarnego.

Zapraszam serdecznie na WARSZTATY Z KUCHNI WIELKOPOLSKIEJ Z NOWYM SPOJRZENIEM.

Podczas spotkania poznacie standardy pracy chefa Adama, poznacie wiele technik kulinarnych, dowiecie się gdzie znaleźć dobrej jakości produkty i jak przygotować dania by również bez specjalnie wyposażonej kuchni restauracyjnej poradzić sobie w warunkach domowych.  Na szkolenie zapraszamy zarówno amatorów jak i kucharzy z innych placówek gastronomicznych. Pod okiem chefa Adama będziecie mogli doskonalić swój warsztat pracy, poznać wiele kulinarnych wskazówek oraz zwieńczyć swoją pracę smakiem waszych dań.

Pierwsze spotkanie poświęcimy zapomnianej KUCHNI WIELKOPOLSKIEJ oraz nowemu spojrzeniu na ten temat. Wspólnymi siłami z chefem Adamem przygotujecie tradycyjne, a jednak w nowoczesnej odsłonie dania, które z pewnością będą stałym elementem w Waszym menu 🙂 Porozmawiamy o sezonowości, produktach oraz ziołach dostępnych na wyciągnięcie ręki w lasach czy domowych ogródkach.

Menu:

  • Leberka z kaczej wątróbki, marynowany burak, puree śliwkowe, podpłomyk
  • Plyndze, polędwica z dorsza, puree z groszku i mięty, dzikie zioła.
  • Babka nasączona rumem, śmietana, konfitura z moreli i brzoskwiń.

Adam Lelewer – Zastępca Szefa Kuchni Ostoi Chobienice.

Podróż kulinarną rozpoczął od szkoły gastronomicznej w Sulechowie. Jako uczeń praktykował w Hugo Poznań, gdzie później pracował i awansował do stanowiska zastępcy Szefa Kuchni.

W między czasie dokształcał się na stażach u Dariusza Barańskiego w Concept 13 i Koneser Grill Piotra Wójcika, uczestniczył w Omnivore World Tour Paris.

Kolejnym przystankiem stała się Muga z Arturem Skotarczykiem na czele. Tu również znalazł się czas na staże. Gotował w Chateu De La Tour  w Bordeaux i w The Jane ** pod okiem Sergio Hermanna.

Dalszą wiedzę zdobywał w L’enfant Terrible, gdzie pracował jako  Zastępca szefa kuchni Michała Brysia.

Następnym miejscem jego kreacji kulinarnej był  Hotel – restauracja Navigator w Zbaszyniu, gdzie był Szefem kuchni, ciągle dokształcając się, jak choćby w sztuce piekarniczej od Michała Palety.

Obecnie jako zastępca szefa kuchni w Ostoi Chobienice odpowiada za Restaurację Rządcówka.

Na co dzień w swojej kuchni kieruje się prostotą, komponując dania z produktów sezonowych i regionalnych wykorzystując przy ich tworzeniu dziko rosnące rośliny. W codziennej pracy nad kartą menu uwielbia tworzyć desery, które stają się słodkim zwieńczeniem przygody przy stole.

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „KUCHNIA WIELKOPOLSKA Z NOWYM SPOJRZENIEM/CHEF ADAM LELEWER Z OSTOI CHOBIENICE/25.10/g.18.00”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *