RYBY NA WIOSNĘ I LATO/20.06/18.00/ KRYSTIAN SZOPKA

250,00 

Jak przygotować w pyszny, a zarazem wykwintny sposób ryby? Zapraszamy na kolejną odsłonę z rybami przygotowaną przez Krystiana Szopkę. Na warsztatach zaprezentuje przystawkę w formie ceviche, pysznego dorsza z młodymi warzywami oraz solę podaną w bardzo prosty ale pyszny sposób. Pokażemy Wam, że w prostocie tkwi siła! Dowiecie się jak wybierać ryby, gdzie je kupować, jak dobierać dodatki i jakie technik kulinarne stosować by wydobyć smak i zachować też strukturę.

Menu:

  • Ceviche z turbota kolendra, chili, ogórek
  • Dorsz z młodymi warzywami, kalafior, zapiekanka ziemniaczana z cebulą i pieczarkami
  • Sola pieczona z masłem estragonowym, foccacia z ziołami, domowy ajvar

Krystian Szopka

Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał  dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.

Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi.Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .

 Wychowanek szkoły gastronomicznej w Pniewach gdzie do dnia dzisiejszego przekazuje uczniom  tej szkoły swoją wiedzę i umiejętności .

Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m.in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Primerba cup.  Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu

Pasjonat warsztatów i wspólnego gotowania, współwłaściciel projektu kulinarnego ,,The Kitchen – studio kulinarne ” Miejsce spotkań ludzi z pasją do gotowania, projekt łączący warsztaty kulinarne, szkolenia, prezentacje produktowe, promocje produktów, sesje zdjęciowe dla firm.

Brak w magazynie

Opis

Jak przygotować w pyszny, a zarazem wykwintny sposób ryby? Zapraszamy na kolejną odsłonę z rybami przygotowaną przez Krystiana Szopkę. Na warsztatach zaprezentuje przystawkę w formie ceviche, pysznego dorsza z młodymi warzywami oraz solę podaną w bardzo prosty ale pyszny sposób. Pokażemy Wam, że w prostocie tkwi siła! Dowiecie się jak wybierać ryby, gdzie je kupować, jak dobierać dodatki i jakie technik kulinarne stosować by wydobyć smak i zachować też strukturę.

Menu:

  • Ceviche z turbota kolendra, chili, ogórek
  • Dorsz z młodymi warzywami, kalafior, zapiekanka ziemniaczana z cebulą i pieczarkami
  • Sola pieczona z masłem estragonowym, foccacia z ziołami, domowy ajvar

Krystian Szopka

Od roku 2016 do końca 2018 szef kuchni w prestiżowej restauracji Piano Bar, gdzie zajmował się częścią gastronomiczną oraz efektywnością pracy lokalu. Poprzednio przez 8 lat pracował jako szef kuchni w 5 gwiazdkowym hotelu Sheraton w Poznaniu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał  dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków.

Od roku 2015 właściciel firmy Krystian Szopka Culinaria –Firma świadcząca usługi w zakresie szkoleń z optymalizacji kosztów, rekalkulacji i obliczeń food cost, pozycjonowaniu i prezentacji dań w ofercie kierowanej do gościa, ergonomii pracy na kuchni, szkoleń kadry kuchni w zakresie wydajności, optymalizacji czasu pracy oraz poprawy technik kulinarnych wykorzystywanych w pracy gastronomi.Firma Krystian Szopka Kulinaria posiada niezbędne szkolenia jako audytora z zakresu HACCP .

 Wychowanek szkoły gastronomicznej w Pniewach gdzie do dnia dzisiejszego przekazuje uczniom  tej szkoły swoją wiedzę i umiejętności .

Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m.in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Primerba cup.  Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu

Pasjonat warsztatów i wspólnego gotowania, współwłaściciel projektu kulinarnego ,,The Kitchen – studio kulinarne ” Miejsce spotkań ludzi z pasją do gotowania, projekt łączący warsztaty kulinarne, szkolenia, prezentacje produktowe, promocje produktów, sesje zdjęciowe dla firm.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „RYBY NA WIOSNĘ I LATO/20.06/18.00/ KRYSTIAN SZOPKA”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *