współzałożyciel The Kitchen-studio kulinarne. Specjalista od dań kuchni azjatyckiej oraz owoców morza. Chef kuchni z długoletnim doświadczeniem w prestiżowych restauracjach takich jak hotel Sheraton w Poznaniu czy restauracja Piano Bar. Gotował z szefami kuchni z różnych zakątków świata. Z pasją prowadzi warsztaty kulinarne, przekazując uczestnikom dużo ciekawej wiedzy i sposobów na przygotowanie pysznych dań.
KUCHNIA HISZPAŃSKA/ WOJTEK ŚWIĄTEK/ 23.3/ g.18.00
270,00 zł
Potarzamy warsztaty i przenosimy się kulinarne do słonecznej Hiszpanii. Chef kuchni Wojtek Świątek przygotował dla Was pyszne menu! Na talerzach zaprezentujemy hiszpańskie smaki i przygotujemy ucztę w iście południowym stylu. Pracować będziemy na wysokiej jakości produktach takich jak Wieprzowina Iberyjska: Iberico, a dokładniej cerdo iberico to rasa świń żyjących w Hiszpanii na Półwyspie Iberyjskim. Ich mięso bardzo różni się od wieprzowiny pochodzącej z Polski. Wszystko za sprawą ilości ruchu i budowy anatomicznej świń. Dzięki nim mięso ma charakterystyczny marmurek. Dodatkowo skupimy się na owocach morza poznacie ich rodzaje, dowiecie się gdzie kupić świeże i jak przygotować by później poddać je obróbce termicznej przygotowując paellę. Na zakończenie churros czyli pyszny deser z sosem czekoladowym:)
Zapraszamy wszystkich wielbicieli dobrego smaku!
Menu:
-
Tapas; polenta, avocado, suszony pomidor, oliwa, chorizo
-
Wieprzowina iberyjska, ziemniaki, czosnek rozmaryn, sos Mojo Rojo
-
Paella z owocami morza; krewetki, mule, kalmary, warzywa, szafran – nauczymy się co to sofrito i socarrat
-
Churros, cynamon, sos czekoladowy
Prowadzący:
Wojtek Świątek
Brak w magazynie
Opis
Końcówka października to idealny moment, by przenieść się kulinarne do słonecznej Hiszpanii i zatrzymać smakiem lato. Chef kuchni Wojtek Świątek przygotował dla Was pyszne menu! Na talerzach zaprezentujemy hiszpańskie smaki i przygotujemy ucztę w iście południowym stylu. Pracować będziemy na wysokiej jakości produktach takich jak Wieprzowina Iberyjska: Iberico, a dokładniej cerdo iberico to rasa świń żyjących w Hiszpanii na Półwyspie Iberyjskim. Ich mięso bardzo różni się od wieprzowiny pochodzącej z Polski. Wszystko za sprawą ilości ruchu i budowy anatomicznej świń. Dzięki nim mięso ma charakterystyczny marmurek. Dodatkowo skupimy się na owocach morza poznacie ich rodzaje, dowiecie się gdzie kupić świeże i jak przygotować by później poddać je obróbce termicznej przygotowując paellę. Na zakończenie churros czyli pyszny deser z sosem czekoladowym:)
Zapraszamy wszystkich wielbicieli dobrego smaku!
Menu:
-
Tapas; polenta, avocado, suszony pomidor, oliwa, chorizo
-
Wieprzowina iberyjska, ziemniaki, czosnek rozmaryn, sos Mojo Rojo
-
Paella z owocami morza; krewetki, mule, kalmary, warzywa, szafran – nauczymy się co to sofrito i socarrat
-
Churros, cynamon, sos czekoladowy
Prowadzący:
Wojtek Świątek
współzałożyciel The Kitchen-studio kulinarne. Specjalista od dań kuchni azjatyckiej oraz owoców morza. Chef kuchni z długoletnim doświadczeniem w prestiżowych restauracjach takich jak hotel Sheraton w Poznaniu czy restauracja Piano Bar. Gotował z szefami kuchni z różnych zakątków świata. Z pasją prowadzi warsztaty kulinarne, przekazując uczestnikom dużo ciekawej wiedzy i sposobów na przygotowanie pysznych dań.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.