Opis
Kto nie kocha pierogów? W naszym kraju darzymy je miłością szczególną. Przygotowywane w domach od najmłodszych lat. Te z kuchni babci oraz te z naszych domów. Dobre pierogi potrafią zdziałać cuda i przyprawić o zachwyt nawet najbardziej wybrednych smakoszy:) Jak to mówią przez żołądek do serca:) Na warsztatach nauczycie się przygotowywać absolutnie obłędne pierogi, które dzięki recepturze na ciasto i odpowiednich połączeniach smakowych w farszach gwarantują udany posiłek zawsze i wszędzie. Możecie je podać na eleganckiej kolacji, niedzielnym obiedzie lub po prostu odgrzać mrożone jednego z jesiennych wieczorów. Z butelką wina smakują jeszcze lepiej:) Zapraszamy, pierogożercy przybywajcie!
Menu:
Pierogi z dziczyzną i burakiem
Pierogi z suszonymi pomidorami, mozzarellą i orzeszkami pini
Ravioli z ricottą, szpinakiem i jajkiem
Pierogi z szpinakiem, borowikami i lardo (włoskim boczkiem)
Prowadzący:
KRYSTIAN SZOPKA – executive chef w restauracji Piano Bar. Poprzednio przez 8 lat szef kuchni poznańskiego Sheratona. Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m.in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku, czy Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu. W Sheratonie tworzył menu i zarządzał dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków. Razem z Wojtkiem Świątkiem tworzy projekt The Kitchen- studio kulinarne.
Najnowsze komentarze