PASTA & OWOCE MORZA/ z Wojtkiem Świątkiem/ 5.09/g.18.00

190,00 

Kochacie włoskie smaki w połączeniu z pysznymi owocami morza? Jeśli tak to zapraszamy na warsztaty przygotowane specjalne dla miłośników makaronów! Na warsztatach pokażemy Wam przepisy na idealne sosy do włoskich dań, które w połączeniu z prostymi makaronami smakują wybornie zawsze i wszędzie. Skupimy się również na owocach morza, poznacie techniki przygotowania ośmiornicy, krewetek, małży i kalmarów. Co sprawić by owoce morza nie wyszły gumowe, jak je wybrać, oczyścić i przygotować? Tego wszystkiego dowiecie się na warsztatach. Będzie pyszne jedzenie wino i dużo dobrej zabawy.

Menu:

Tagliatelle z ośmiornicą, koprem włoskim i wiśniowymi pomidorkami

Aglio e olio ravioli z krewetkami, peperoni i pietruszką

Orecchiette w pomidorach z vongolami

Czarne risotto z kalmarami i pieczonym czosnkiem

Prowadzący:

WOJTEK ŚWIĄTEK – sous chef restauracji Piano Bar, wcześniej przez 8 lat również jako sous chef prowadził kuchnię poznańskiego hotelu Sheraton.  Mistrz kuchni azjatyckiej i wirtuoz dań z owocami morza. Zaangażowany w projekt The Kitchen- studio kulinarne całym sercem:)

Brak w magazynie

SKU: 3FF6-770C5 Kategoria:

Opis

Kochacie włoskie smaki w połączeniu z pysznymi owocami morza? Jeśli tak to zapraszamy na warsztaty przygotowane specjalne dla miłośników makaronów! Na warsztatach pokażemy Wam przepisy na idealne sosy do włoskich dań, które w połączeniu z prostymi makaronami smakują wybornie zawsze i wszędzie. Skupimy się również na owocach morza, poznacie techniki przygotowania ośmiornicy, krewetek, małży i kalmarów. Co sprawić by owoce morza nie wyszły gumowe, jak je wybrać, oczyścić i przygotować? Tego wszystkiego dowiecie się na warsztatach. Będzie pyszne jedzenie wino i dużo dobrej zabawy.

Menu:

Tagliatelle z ośmiornicą, koprem włoskim i wiśniowymi pomidorkami

Aglio e olio ravioli z krewetkami, peperoni i pietruszką

Orecchiette w pomidorach z vongolami

Czarne risotto z kalmarami i pieczonym czosnkiem

Prowadzący:

WOJTEK ŚWIĄTEK – sous chef restauracji Piano Bar, wcześniej przez 8 lat również jako sous chef prowadził kuchnię poznańskiego hotelu Sheraton.  Mistrz kuchni azjatyckiej i wirtuoz dań z owocami morza. Zaangażowany w projekt The Kitchen- studio kulinarne całym sercem:)

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg