Opis
Kolejna odsłona znanych i uwielbianych warsztatów z Tapim! Tym razem w indyjskim domu. Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do rodzinnych smaków Tapiego. Najecie się do syta i poznacie mnóstwo przepisów na autentyczne indyjskie jedzenie.
Menu:
● Omlet indyjski – czyli słynny omlet, który zmienił losy głownego bohatera filmu
“podróż na sto stóp”
● Bread Pakora – kultowe śniadanie indyjskie czyli panierowany chleb tostowy z
farszem ziemniaczanym.
● Dhania chutney – dip ze świeżej kolendry
● Gotowanie ryżu basmati – czyli w czym tkwi sekret idealnie ugotowanego ryżu
basmati?
● Jeera rice – ryż podsmażany z kuminem
● Dal tadka – słynna potrawka z żółtej soczewicy, którą hindusi jedzą codziennie
● Punjabi chole – cieciorka w sosie cebulowo pomidorowym, którą co piątek gotowała
mama Tapiego dla całej rodziny
● Mango lassi – słynny napój jogurtowy z mango
Prowadzący:
Tapi Sharma-
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
“Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania
Najnowsze komentarze